Basis en verdieping bij het IJscentrum

6 juni 2024 IJscentrum
Na de zomer bieden het IJscentrum en de Patisserie Academie weer verschillende cursussen aan. Met de basiscursussen IJsbereider en Chocolatier en de specials Grab & Go, IJs in Potten & cups en Vegan IJs is er zowel ruimte voor de basis als verdieping.

De basiscursussen kunnen zowel zakelijk als privé worden afgenomen. Hierbij is het vooral belangrijk dat de cursist interesse in het product heeft. Voor de specials is het wel belangrijk dat de deelnemer al bekend is met ijs en of chocolade.

Basiscursus IJsbereider

Cursus Basisijsbereider

Voor iedereen die de basis van ambachtelijk ijsbereiden wil leren biedt het IJscentrum de basiscursus IJsbereider aan. Deze cursus omvat zowel de theorie als de praktijk van het maken van ambachtelijk ijs. Cursisten leren het hele proces van ijsbereiden en maken kennis met de apparatuur en verschillende grondstoffen. Na het afronden van deze cursus kunnen cursisten het examen IJsbereider afleggen. Het IJscentrum biedt deze cursus aan als weektraining (start 26 augustus) of vijf dagen verspreid over vijf weken (start 24 september)

Naar de cursus

Basiscursus Chocolatier

Cursus basis Chocolatier

Op 10 september start de basiscursus Chocolatier, waarbij cursisten de wereld van cacao en chocolade ontdekken. In vier dagen leren ze over de geschiedenis, de herkomst en het proces van ‘bean to bar’. Alle soorten chocolade komen aan bod: melk, wit, puur, Ruby, Gold en Next. Cursisten gaan aan de slag met tempereren en het maken van chocoladedecoraties, stukswerk en ganaches. Ook de opbouw van een bonbon met verschillende garnituren, zoals gelei en krokantjes, komt aan bod.

Naar de cursus

Special Grab & Go

Special Grab & Go

De special Grab&Go geeft inspiratie voor Grab&Go-artikelen, die voor een flinke omzetboost kunnen zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zakje pindarotsjes of breekchocolade, tabletten en gevulde repen. De Patisserie Academie biedt deze cursus op 24 september aan.

Naar de cursus

Special IJS in Potten & cups

Special ijs in potten

IJs in potten staat op het programma voor 4 september. Deze special springt in op het succes van ijspotten in de supermarkten. Ook in ijssalons worden deze steeds meer aangeboden. Tijdens deze special leren deelnemers alles over de opbouw van deze potten en bekers, de smaakcombinaties en ijsrecepten die ook op een lagere temperatuur gewoon schepbaar zijn.

Naar de cursus

Special Vegan IJs

Special vegan ijs

Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig dieet. Daarom staat de special Vegan IJs op het programma voor ijsbereiders die zich verder willen specialisten en willen inspringen op de vegan foodtrend. Daarnaast kunnen ijsbereiders hiermee ook een alternatief aanbieden aan mensen met een lactoseintolerantie of -allergie. Op 5 september leren de cursisten hoe ze een plantaardig alternatief voor roomijs kunnen maken.

Naar de cursus

Altijd op de hoogte blijven?