Basis en technieken bij IJscentrum | Patisserie Academie

14 april 2025 Redactie Food IJscentrum | Patisserie Academie
OPLEIDING | Training en cursus basis ijsbereider, basis chocolatier of de cacaobotertechnieken? In september moet je zijn bij het IJscentrum | Patisserie Academie.

Het IJscentrum en Patisserie Academie bieden verschillende opleidingen op het gebied van ijs en patisserie. Van de basis tot verschillende specialisaties. Wat staat er de komende periode op het programma?

Basis IJsbereider - weektraining

IJScentrum_cursus basis ijsbereider weektraining_01sept2025 Cursus Basis IJsbereider (© IJscentrum | Patisserie Academie)

Op 1 september start de weektraining Basis IJsbereider van het IJscentrum. In deze cursus van 5 dagen leer je van alles zoals de basiskennis van grondstoffen,
receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving, onderhoud en werking van de apparatuur.
Ook presentatie is een belangrijk aspect tijdens deze cursus.
Deze cursus is zowel voor zakelijk als particulier. Ervaring is niet nodig.

Basis IJsbereider

IJScentrum_cursus basis ijsbereider_9sept2025 Cursus Basis IJsbereider (© IJscentrum | Patisserie Academie)

Deze 5-weekse cursus Basis IJsbereider start op 9 september in IJscentrum Vlaardingen. Hier leer je van alles zoals de basiskennis van grondstoffen, receptuur berekenen, hygiëne, wetgeving, onderhoud en werking van de apparatuur. Ook presentatie is een belangrijk aspect tijdens deze cursus.

Basis Chocolatier

Patisserie Academie_cursus basis chocolatier_10sept2025 Cursus Basis Chocolatier (© Jscentrum | Patisserie Academie)
Voor iedereen die zich verder wil verdiepen in chocolade biedt de Patisserie Academie Basis Chocolatier aan. Deze start 10 september. In vier dagen leren cursisten alles over de geschiedenis, de herkomst en het proces van ‘bean to bar’ van chocolade. Ze gaan aan de slag met tempereren en het maken van chocoladedecoraties, stukswerk en ganaches. Alle soorten chocolade komen aan bod: melk, wit, puur, Ruby, Gold en Next. 

Basis Cacaobotertechnieken

Patisserie Academie_Cacaobotertechnieken_21mei2025 Cursus Cacaobotertechnieken (© IJscentrum | Patisserie Academie)

Tandenborstels, kwastjes en een officiële airbrush: divers materiaal kan worden ingezet om een bonbon te verrijken met de mooiste kleurencombinaties. Wat de beste techniek voor jou is, dat bepaal jij. Tijdens deze cursus Cacaobotertechnieken werken we met bonbonvormen die worden bedekt met een laagje gekleurde cacaoboter.

Meer informatie over de verschillende opleidingen van het IJscentrum | Patisserie Academie is te vinden op de website. Hier kun je je ook inschrijven.

Nieuwsbrief
Geen nieuws missen van Vakblad IJs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws en achtergrondverhalen in je mailbox.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?