
Het IJscentrum en Patisserie Academie bieden verschillende opleidingen op het gebied van ijs en patisserie. Van de basis tot verschillende specialisaties, Wat staat er de komende periode op het programma?
Basis IJsbereider - weektraining
Op 24 maart start de weektraining Basis IJsbereider van het IJscentrum. In vijf dagen leren de deelnemers de theorie en de praktijk rondom het bereiden van ambachtelijk ijs. De theorie legt de basis van de grondstoffenkennis en receptuur berekenen. In het praktijkdeel gaan de deelnemers aan de slag in de ijskeuken. Cursisten leren het hele proces van ijsbereiden en maken kennis met de apparatuur en verschillende grondstoffen. Ook belangrijke zaken als hygiëne en wetgeving komen aan bod. Na het afronden van deze cursus kunnen ze het examen IJsbereider afleggen.
Basis Chocolatier
Voor iedereen die zich verder wil verdiepen in chocolade biedt de Patisserie Academie Basis Chocolatier aan. Deze start 12 februari. In vier dagen leren cursisten alles over de geschiedenis, de herkomst en het proces van ‘bean to bar’ van chocolade. Ze gaan aan de slag met tempereren en het maken van chocoladedecoraties, stukswerk en ganaches. Alle soorten chocolade komen aan bod: melk, wit, puur, Ruby, Gold en Next.
Specials IJscentrum | Patisserie Academie
Naast deze twee basisopleidingen staan er ook nog verschillende specials op de agenda van het IJscentrum | Patisserie Academie. Zo staan de specials Snij- en vormbonbons (4-5 februari) op de agenda. Evenals Eclair de France (18 februari), Basis Barista (24 februari) en Viennoiserie (25 februari).
Meer informatie over de verschillende opleidingen van het IJscentrum | Patisserie Academie is te vinden op de website. Hier kun je je ook inschrijven.
Nieuwsbrief
Geen nieuws missen van Vakblad IJs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws en achtergrondverhalen in je mailbox.