Banketbakker Brokking ontwikkelt nieuw ijsje

9 juni 2022 Redactie Vakblad IJs
Foto: Pixabay

Banketbakkerij Brokking in Dordrecht is bezig met de ontwikkeling van een nieuw ijsje. De banketbakkerij vraagt Dordtenaren hulp bij het bedenken van de naam.

De Dordtse bakker is landelijk bekend vanwege het hazelnootgebak, hazelnootschuim in laagjes opgebouwd met slagroom. Dit populaire gebak vormde ook het uitgangspunt voor het hazelnootijs van Brokking. Ook dit ijs verkoopt goed.

Nu komt er een nieuw ijsje bij, gebaseerd op het hazelnootijs van de bakker. Voor de ontwikkeling werkt de bakker samen met de Zwijdrechtse ijsmaker Lorenzo. “Het bevindt zich nog in de ontwikkelfase, het is nog niet perfect, maar er moet nu al wel een naam voor bedacht worden”, vertelt een medewerker aan RTV Dordrecht. Hoe is ijsje eruit komt te zien is ook nog niet bekend.

Voor de naam vraagt de banketbakker om hulp. “Help jij ons aan een naam?”, staat er te lezen op de Facebookpagina. “Aan het plaatje kun je wel een beetje raden wat voor een ijsje het wordt, dus ga los en mail ons hoe jij denkt dat dit ijsje moet gaan heten! De winnende inzending krijgt 4 van deze heerlijke jongens!”

Bron: Facebook Banketbakkerij Brokking / RTV Dordrecht 

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven?