Amorino opent eerste Nederlandse vestiging

24 april 2024 Marieke Pols Amorino
Het Italiaanse gelatomerk Amorino is neergestreken in Amsterdam. Het moet de eerste van meerdere vestigingen in Nederland zijn. “Ons plan is 25 filialen in 5 jaar”, aldus master franchisenemer Kiro Besali.

In 2002 besloten jeugdvrienden Cristiano Sereni en Paolo Benassi hun twee passies, hun geboorteland Italië en gelato, te combineerden. Het tweetal opende op Île Saint-Louis in hartje Parijs de eerste Amorino-winkel. Vier jaar begon de uitbreiding. Eerst Frankrijk,, waar inmiddels meer dan negentig verkooppunten zijn. In 2008 ging het merk internationaal met de opening van een franchise in Barcelona. Grote steden als New York, Londen en Milaan volgden. En nu, april 2024, is de eerste vestiging in Nederland een feit.

Eerste Nederlandse vestiging

Amorino koos voor Pagoto B.V. als master franchisenemer in Nederland. Op 4 april opende aan de Nieuwendijk in Amsterdam de eerste vestiging. “Amorino bevindt zich in veel wereldsteden en Amsterdam ontbrak nog”, vertelt Kiro Besali, master franchisenemer Amorino over de keuze voor de Nederlandse hoofdstad. Het is de bedoeling dat er meerderde verkooppunten in Nederland bijkomen. “Ons plan is 25 filialen in 5 jaar. We willen ons voornamelijk richten op de hoofdsteden, spoorwegen en veelbezochte locaties zoals outlets. We willen zo veel mogelijk mensen bedienen met onze gelato.”

IJsproductie in Parijs

In de vitrine van de Amsterdamse ijswinkel zitten dertig smaken Italiaanse gelato. De productie vindt niet  plaats in Amsterdam, maar in de ijskeuken van Amorina in Parijs. “Hier wordt het ijs voor alle verkooppunten gemaakt”, zegt Besali. De gelato wordt aangeboden in de vorm van een roos. Besali: “Dit is een bestaande serveermethode uit Italië. Wij hebben er voor gekozen om deze methode onderdeel te maken van onze presentatie.” Klanten kunnen bij Amorino niet alleen terecht voor ijs, maar ook voor pannenkoeken, wafels, ijsmacarons en andere zoete lekkernijen.

Hoogwaardige grondstoffen

Voor de productie gebruikt Amorino uitsluitend hoogwaardige grondstoffen uit verschillende delen van de wereld. “Zo gebruiken we melk uit Normandië en voor onze mangosmaak Alphonso mango's”, vertelt Besali. “Onze kokosnoot importeren we uit Sri-Lanka, we gebruiken Nanica bananen uit Brazilië en voor onze chocoladesmaak halen we 100% pure cacaobonen uit Ecuador. En we zorgen er altijd voor dat alle producten eerlijk worden geteeld.” Alle producten zijn biologisch en de sorbets zijn vegan en glutenvrij. “We gebruiken geen artificiële kleur en smaakstoffen en onze producten zijn compleet vrij van conserveermiddelen en additieven”, besluit Besali.

Altijd op de hoogte blijven?