2024 start met de Horecava

4 januari 2024 Horecava

Veel foodprofessionals starten het jaar met de Horecava. Van 8 tot en met 11 januari staat de RAI Amsterdam in het teken van deze vakbeurs voor horecaprofessionals. Professionalisering is dit jaar een belangrijk thema. Ook andere belangrijke onderwerpen als schaalvergroting en automatisering komen aan bod.

De Horecava richt zich in eerste instantie op de horecaprofessional, maar biedt ook veel kennis en inspiraties voor andere professionals in food. Veel foodbedrijven staan op de beurs en presenteren hun producten en laatste innovaties. Voor de foodondernemer biedt de vakbeurs veel mogelijkheden om te netwerken. Ook is er een trendLAB, een theaterprogramma en vinden er verschillende wedstrijden plaats.

Horecava Innovation Award

Een van deze wedstrijden is de Horecava Innovation en Sustainability Award voor de beste innovaties in de Nederlandse foodbranche. De prijzen worden voor de 23e keer uitgereikt tijdens de officiële opening op 8 januari. Uit alle inzendingen maakte een jury een selectie in de vier categorieën  Concepts, Interior & Design, Digital, Apps & Social Media, Equipment & Services en Food & Beverage. Naast de categoriewinnaars is er de overall prijs en Horecava Sustainability Award voor het meest duurzame product. 

In de categorie Food & Beverage zijn dit jaar Milram Slagroom Lactosevrij, Mayoneur Sriracha Mayo, Uhhmami, Snack Bases van Santa Maria genomineerd. In 2023 won Redefine Meat deze categorie. Daarnaast is dit jaar De Slagerij van De Vegetarische Slager genomineerd voor de Sustainability Award. 

Wedstrijden

Op Horecava vinden ook nog een aantal horecawedstrijden plaats, zoals het NK Koken met de de HANOS Gouden Koksmuts, NK Jonge Koks en Leerling – Leermeester; De Lekkerste wedstrijden met onder andere het NK lekkerste broodje en NK lekkerste burger; het NK Koffie en het NK Biertappen.

Horecava

Horecava is al ruim 65 jaar de vakbeurs voor de horeca in Nederland en trekt elke editie tienduizenden bezoekers. Op de beurs staan exposanten ingedeeld in de volgende categorieën: food & wine, fast casual, koude dranken, koffie, thee & cacao, bakkerij & patisserie, interieur & design, grootkeuken en tech & dienstverlening. Ook is er speciale aandacht voor personeelsuitdagingen, innovatie en duurzaamheid.

Altijd op de hoogte blijven?