Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Recepten
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Vakblad IJs | april 2023 | nummer 62
In deze editie
CacaoBoon NXT*
Meesterijsbereider Nils Hendrikse deelt zijn recept voor CacaoBoon NXT*.
5 mei 2023
Nils Hendrikse
Eigenaar Crèmedaus aan wieg van Belgische VOC-werkgroepen
Frank Meyers is met zijn ijssalon Crèmedaus in het Belgische Bilzen al sinds 2017 lid van de Verenigde Ondernemers Club (VOC). Omdat dit samenwerkingsverband hem als ondernemer veel heeft g...
5 mei 2023
Laan Heiloo deelt kennis en ondersteunt ondernemers
Sinds de opkomst van de ijssalon in Nederland is er een hoop veranderd. Laan Heiloo vertelt over de ontwikkelingen in de ijsbranche en werpt een blik op de toekomst.
5 mei 2023
Laan Heiloo
Komende vijftien jaar
“15 jaar alweer. Wat gaaf dat het blad nog steeds bestaat”, mailde mijn voorganger Hilco Wagenaar (en de man die aan de wieg stond van Vakblad IJs!) toen ik hem vroeg of hij nog oude foto’s had lig...
5 mei 2023
Michelle de Koning
Columnist over 15 jaar stof tot schrijven voor vakblad IJs!
Jacques Vos is vanaf de eerste uitgave van vakblad IJs! in 2009 als columnist betrokken bij dit magazine voor ambachtelijk ijsbereiders.
8 juni 2023
Jacques Vos
Wereldwijs!
Op 1 oktober 2018 zette ik een flinke stap uit mijn comfortzone. Die stap werd een wereldreis van meer dan 111.000 kilometer, met eeuwige dank aan mijn ouders, die een jaar de ijssalon zonder mij r...
8 augustus 2023
Gijs van Dijk
Wettelijke eisen bij onderhoud en aanschaf apparatuur
Bij de aanschaf van een nieuw apparaat in je ijssalon is het goed om te kijken naar verplichte regelgeving. Waar moet je op letten met betrekking tot een CE-markering, verplicht onderhoud en de Arb...
7 september 2023
Yvon Bemelman
Vegan in combinatie met ijs en chocolade
Hoe combineer je als ijsbereider de vegan-trend in ijs én in chocolade? SVH Meesterijsbereider Nils Hendrikse en gastdocent van het IJscentrum is in beide productgroepen gespecialiseerd.
19 september 2023
Nils Hendrikse
‘We houden het ambacht vast’
Van der Poel IJs is een bekende naam in Twente en in ijsbereiderskringen. Het familiebedrijf uit Hengelo wordt sinds de Zeroes gerund door broer Pieter en zus Meike. Onlangs is de nieuwe ijsmakerij...
11 oktober 2023
Bianca Roemaat
<<
<
1
2
Vakblad IJs | april 2023 | nummer 62