Winteren

29 november 2022 Michelle de Koning

Opeens viel me het me op: ‘winteren’. Dat heb je soms als ‘taal echt je ding is’. Dan springt een woord eruit en krijgt het een heel eigen betekenis in je hoofd. Want eigenlijk zeggen we in de branche altijd: overwinteren. Maar dat klinkt een beetje naar overleven in mijn oren. Terwijl het voor veel ijsbereiders juist een mooie periode is. Tijd om bij te komen, energie op te doen en nieuwe plannen te maken. Vandaar dus liever: over winteren.

Winteren heeft in mijn hoofd de betekenis van lichtjes aan, gordijnen dicht, aandacht voor jezelf en de mensen om je heen. In januari krijgt winteren vervolgens de betekenis van: goede voornemens, vooruit kijken en nieuwe plannen maken voor een jaar dat je nog helemaal kunt invullen. Natuurlijk verdwijnen de energiecrisis, stijgende grondstoffenprijzen en het tekort aan medewerkers niet opeens in 2023.

Maar het mooie aan winteren is dat je de tijd hebt om je hoofd leeg te maken en te vullen met positieve gedachten. Deze editie helpt je daarbij met artikelen over innovaties en ondernemerschap. Van inrichting tot product, van online aanwezigheid tot beurzen om te bezoeken. Zodat je geïnspireerd weer aan de slag kunt in het nieuwe jaar. Want laten we wel wezen: als ijsbereider heb je een fantastisch vak. Zoals een ijbereider ooit zei: “ik wilde een beroep waarbij ik alleen maar blije mensen tegen zou komen en er gaat nooit iemand uit slechte zin een ijsje halen.”

Ik wens jullie een fijne winter!

Michelle de Koning
info@vakbladijs.nl

Altijd op de hoogte blijven?