IJsgala op IJs-Vak

1 maart 2023 Teun Loonen (Voorzitter Ambachtelijk IJscentrum)

Om te beginnen, wil ik graag alle ijsbereiders, ijsliefhebbers, hun familie en medewerkers een voorspoedig 2023 toewensen. Dat het zakelijk en vooral ook privé een mooi jaar mag worden waarin we in een goede gezondheid een mooie tijd met elkaar kunnen hebben.

Inmiddels zijn we volop bezig met het organiseren van de IJs- en Bakkersvak 2023. Tijdens de beursdagen in Gorinchem op 5, 6 en 7 maart organiseren we met onze vereniging weer de gebruikelijke vakwedstrijden: De Gouden IJsspatel en De Gouden IJscreatie. Een hele klus om alles in goede banen te leiden, maar onze wedstrijdcommissie onder de bezielende leiding van Theo Clevers doet dit met liefde en plezier.

Vermarkten

Deelname aan een wedstrijd werkt dubbelop: je doet inspiratie op en leert van collega’s nieuwe vaardigheden. Daarnaast krijg je door deelname aan de wedstrijd een heleboel publiciteit. De organisatie stelt zich onder meer tot doel om de deelnemers zoveel mogelijk tools te geven om hun deelname thuis te kunnen delen met hun klanten. Deelname alleen kan al de nodige publiciteit opleveren, maar bij een overwinning of bij een nominatie wordt de kans op een publiciteitsboost alleen maar groter.

IJsgala

Uit het verre verleden herinner ik me nog hoe het verloop van de wedstrijden was, bijvoorbeeld in Motel Vianen. In deze periode was het gebruikelijk om na afloop, de winnaars bekend te maken op een heuse feestavond: een ijsgala. Deze avonden werden uiteraard erg druk bezocht en stonden borg voor een hoop gezelligheid.

Gezellige avond

Tijdens de aanstaande IJs-Vak in Gorinchem gaat de vereniging deze traditie in ere herstellen. Op maandagavond 6 maart na afloop van de wedstrijden willen we met zijn allen naar het splinternieuwe Van der Valk hotel recht tegenover het beursgebouw verhuizen. Daar gaan we voor de deelnemers, overige ijsbereiders en de partners van de vereniging een gezellige avond organiseren waar we tevens de uitslag van de wedstrijden bekend gaan maken.

Wedstrijdcommissie

De inschrijving voor de wedstrijden is bij het verschijnen van deze uitgave van Vakblad IJs! verstreken. Wil je de volgende keer meedoen? Of lijkt het je wat om toe te treden tot de wedstrijdorganisatie? Kom dan zeker in maart naar de IJs- en Bakkersvak 2023. We zoeken voor de volgende wedstrijdeditie enthousiaste ijsbereiders voor de wedstrijdcommissie.

Ook om inspiratie op te doen voor het seizoen dat komen gaat, ben je van harte welkom op IJs-Vak.

Altijd op de hoogte blijven?