Ga naar het overzicht

Aarts Conserven B.V. LinkedIn

Over ons

 

HET VERHAAL VAN HET WECKHUIS BEGINT...

Het verhaal van het Weckhuis begint op een voorjaarsdag in 1934. Martinus Aarts is aspergeteler en exporteert veel van het ‘witte goud’ naar Duitsland. Maar dat land beslist om de import van groenten en fruit uit Nederland te verbieden. Martinus moet snel en oplossing vinden en zint op een alternatief voor de afzet van zijn asperges.

 

EEN TRADITIE GEBOREN

Met een flinke lading blikken uit België, een paar grote kookketels en een overvloed aan verse asperges start de familie Aarts vanuit hun bijkeuken met iets wat zal uitgroeien tot een nieuw vakmanschap: asperges wecken. De producten slaan aan, en Aarts Conserven is geboren.

BIJKEUKEN GROEIT UIT TOT WECKHUIS

Dat plotselinge succes bracht Martinus op het idee om ook andere groente en fruit uit zijn regio te gaan wecken. Al gauw waren het zure kersen en stoofpeertjes die, nadat het aspergeseizoen was afgesloten, de bijkeuken van de familie Aarts vulden. Als Martinus in 1950 overlijdt, neemt zoon Piet het bedrijf over.

 

OPGEWECKT VOORUIT!

Eind jaren ’90 start Jan Kessels bij Aarts Conserven. Zoon Lode werkt van jongs af aan in vakanties en weekenden bij Aarts, en start in 2015 voltijd. Aarts is en blijft een familiebedrijf. Aarts is trots op de rijke geschiedenis van het Weckhuis en bouwt door aan de toekomst. Zo wordt de energie duurzaam opgeweckt, komen de asperges en fruit zoveel mogelijk uit de regio en halen ze hun inspiratie uit de laatste trends. Natuurlijk blijven ze trouw aan de culinaire traditie van het wecken, het kloppend hart van het huis.

 

KWALITEIT IS DE BASIS SINDS 1934

Kwaliteit en vakmanschap zijn al sinds 1934 de pijlers onder Aarts Conserven. Dit komt ook terug in ons logo: het rode zegel is het waarmerk van een Aarts kwaliteitsproduct. Wie goed kijkt herkent in het rode logo de initialen van onze oprichter: M voor Martinus, A voor Aarts, en L voor Lottum.

Dat onberispelijke kwaliteit hierbij ons doel is, mag duidelijk zijn. Hier worden we ook jaarlijks door klantaudits en externe auditoren op getoetst. we zijn IFS gecertificeerd op het hoogste niveau.

Contact

Houthuizerweg 20, 5973 RG Lottum, NL