Zo maak je de beste mocktails

20 januari 2023 Partner content
Foto: Pixabay

BEDRIJFSINFORMATIE | Alcoholvrije drank is tegenwoordig populairder dan ooit. Elke wijn- of biersoort heeft tegenwoordig wel een alcoholvrij zusje. Zo ook de cocktail: de mocktail. Voor wie geen alcohol kan of wil drinken is de mocktail dan ook het perfecte drankje. Deze alcoholvrije variant is namelijk minstens zo lekker en leuk als een cocktail. Hieronder lees je hoe je zelf de lekkerste alcoholvrije Mojito, Cosmopolitan of Gin Tonic maakt.

Recepten

Een lekkere mocktail begint natuurlijk met een goed recept. Bij de Alcoholvrijshop vind je naast alles wat je nodig hebt voor het maken van jouw mocktail, ook een mocktail receptenboek met overheerlijke alcoholvrije cocktails. Heb je een recept gevonden dat jou aanspreekt? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. 

IJs en het koelen van jouw mocktail

Een mocktail zonder ijs is geen mocktail. Net als bij een cocktail serveer je jouw mocktail namelijk koud. Door de ijsblokjes smaakt jouw mocktail namelijk een stuk lekkerder. Het is hierbij wel belangrijk om een juiste hoeveelheid ijsblokjes toe te voegen. Wees niet te voorzichtig, maar stop er zeker ook niet te veel ijsblokjes in. Wanneer je er te veel ijsblokjes instopt kan jouw mocktail namelijk waterig gaan smaken. Maar over het algemeen geldt: Hoe meer ijs je inpakt, hoe langer jouw mocktail koud blijft.

Een andere manier om jouw drankje koel te houden is door voorafgaand je glaswerk te koelen. Je kan dit op verschillende manieren doen. Zo kan je tijdens het bereiden van jouw mocktail jouw glas vullen met ijsblokjes en water. Het glas heeft zo de mogelijkheid om af te koelen. Vlak voordat je de mocktail inschenkt, haal je het water en de ijsblokjes eruit. Heb je wat meer voorbereidingstijd, zet dan jouw glas in de koelkast of vriezer. Laat ze ongeveer 30 tot 60 minuten staan en haal ze er vlak voordat je de mocktail serveert uit.

Verse producten

Voor een lekkere mocktail is het van belang om goede verse producten te gebruiken.  Gebruik bij het maken van een Mojito bijvoorbeeld altijd versgeperst citroen- en limoensap. Er gaan namelijk niks boven versgeperste producten. Om zo veel mogelijk sap uit jouw vruchten te krijgen is het van belang om het fruit voor het persen goed te rollen. 

De allerlekkerste mocktails maak je dus zelf. Voor een lekkere mocktail is een goed recept dus het halve werk. Om jouw zelfgemaakte drankjes nog lekkerder te maken is het verstandig om jouw mocktail goed te koelen en om altijd verse producten te gebruiken. 

Altijd op de hoogte blijven?