Wat is het voordeel van een koelkast met een glazen deur?

23 maart 2023 Partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | Een glasdeur koelkast heeft verschillende voordelen ten opzichte van een koelkast met een dichte deur. Vooral in een horecabedrijf kan een koelkast met glazen deur erg handig zijn. Overweeg je om een nieuwe koelkast aan te schaffen en ben je benieuwd naar de voordelen van een glazen deur? Hieronder hebben we alle voordelen voor je op een rijtje gezet!

Duidelijke voorraad

Door gebruik te maken van een koelkast met een glazen deur, heb je altijd zicht op de voorraad. De glazen deur maakt het namelijk gemakkelijk om snel te zien welke producten er nog in de koelkast staan, zonder dat je de deur hoeft te openen. Dit bespaart tijd en energie en maakt het ook eenvoudiger om het gewenste product te vinden en te pakken. Bovendien voorkom je op deze manier eventuele tekorten in de voorraad. Als er een product bijna op is, zul je dit meteen opmerken dankzij de glazen deur en dus snel kunnen aanvullen.

Makkelijk kiezen voor de klant

Naast het gemak voor de medewerkers om snel de inhoud van de koelkast te kunnen zien, is het ook gunstig voor de klanten. Als je de koelkast op een zichtbare plek voor de klant plaatst, kan dit dienen als een mogelijkheid om de producten te promoten. De klant ziet zo wat er beschikbaar is en kan gemakkelijk een keuze maken. In sommige gevallen kun je zelfs de klant het product zelf laten pakken, wat kan zorgen voor extra gemak en een verbeterde klantervaring. Op deze manier kan een koelkast met glazen deur bijdragen aan het verhogen van de verkoop en klanttevredenheid.

Hygiëne

Zoals eerder vermeld, kan het hebben van een glazen deur op de koelkast ervoor zorgen dat werknemers minder vaak de deur hoeven te openen om bijvoorbeeld de voorraad te checken. Dit kan de algemene hygiëne verhogen, omdat bij het te vaak openen van de deur er meer kans is op het binnenkomen van stoffen en lucht met bacteriën die de voedselveiligheid in gevaar kunnen brengen. Met een glazen deur op je koelkast kun je dus de verspreiding van bacteriën en ziektekiemen verminderen. Wanneer je de koelkast echter gebruikt voor zelfbediening, is dit niet van toepassing omdat klanten dan zelf de deur openen en sluiten. In dit geval is hygiëne juist een extra aandachtspunt.

Moderne uitstraling

Een ander voordeel van een koelkast met een glazen deur is dat het een moderne uitstraling heeft en de sfeer in het horecabedrijf kan verbeteren. Een koelkast met glazen deur kan dienen als decoratie en kan bijdragen aan een mooie presentatie van de producten. Bovendien kan de verlichting in de koelkast de producten nog beter laten uitkomen en bijdragen aan een aantrekkelijke uitstraling van het assortiment. Op deze manier kan een koelkast met glazen deur niet alleen zorgen voor functionele voordelen, maar ook voor esthetische voordelen. Heb jij al een glasdeur koelkast?

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven?