Easyfairs pakt feestelijk uit tijdens tiende editie Bakkersvak en IJs-Vak

12 januari 2023 partner content

Op 5, 6 en 7 maart 2023 vindt voor het eerst sinds COVID weer een editie van Bakkersvak plaats in Evenementenhal Gorinchem. Ook deze keer is IJs-vak geïntegreerd in deze beurs en vinden de IJs-vakwedstrijden hier plaats. Samen met bezoekers en exposanten viert dé vakbeurs voor ambachtelijk vakmanschap bovendien het tienjarig bestaan.

Drie jaar lang heeft organisatie Easyfairs - net als de bakkerij- en ijsbranche - moeten wachten op het tienjarig jubileum van de beurs. Door corona zijn diverse edities uitgesteld. Komend jaar gaat het er toch echt van komen. De tiende editie van Bakkersvak en IJs-vak wordt een heel speciale editie, waarin zowel de organisatie als de exposanten flink zullen uitpakken.

“Het begint al bij binnenkomst, waar bezoekers direct op een verrassing worden getrakteerd”, vertelt Sharon Haans, content coördinator bij EasyFairs. “We kunnen eigenlijk bijna niet meer wachten! Want als we in de afgelopen maanden iets hebben geproefd tijdens onze contacten met exposanten en bezoekers, dan is het wel de behoefte om elkaar na drie jaar weer te ontmoeten op de beurs. We gaan er een groot feest van maken.”
Bakkersvak en IJs-Vak vormen samen het enige platform waar de complete bakkerij- en ijssector vanuit Nederland samenkomt voor inspiratie en innovatie. Naast ambachtelijke en industriële brood- en banketbakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders komen horecaondernemers en cateraars om zich te laten inspireren door het ambacht.

Prikkel je zintuigen!

Bakkersvak advertorial IJs 4-2022_2

“Wij bieden bezoekers tijdens de beurs een ondernemersplein aan om te netwerken, maar richten ook een werklokaal in waar mensen diverse demo’s kunnen bezoeken”, vertelt Haans. “Daarnaast is er een foodmarket-straat waarin we alle zintuigen te prikkelen en er zijn tijdens de beursdagen verschillende lezingen en presentaties. Ook faciliteren we de wedstrijd om de Dutch Pastry Award, waar we de mooiste showstukken én de nieuwste talenten van het Nederlands Patisserie Team kunnen bewonderen. Iedere editie weer een hoogtepunt van de beurs en een zeer spannend moment bovendien. In samenwerking met het Ambachtelijk IJscentrum vinden er op IJs-Vak diverse IJs-Vakwedstrijden plaats. Met het toevoegen van deze landelijk toonaangevende competities voor ambachtelijke ijsbereiders is de vakbeurs - wat ons als organisatie betreft - compleet.”

IJsvakwedstrijden en Meesterdag

Tijdens Bakkersvak en IJs-vak vinden op 5,6 en 7 maart De Gouden IJsspatel, De Gouden IJscreatie en de SVH Meesterdag in 2023 plaats. Bij de Gouden IJsspatel staat de smaak stracciatella centraal. De vierentwintig beste ijsmakers uit de voorrondes draaien hun ijs live op IJs-Vak. De deelnemers aan de Gouden IJscreatie maken op de beursvloer in zes minuten tijd vier identieke ijscreaties. De top drie van beide wedstrijden nomineren zich automatisch voor de strijd om de titel ‘IJssalon van het Jaar’.
Meer informatie op: ambachtelijkijscentrum.nl

Kijkje in de toekomst

Bakkersvak advertorial IJs 4-2022_3

De vakbeurs heeft als missie om de bezoekers een kijkje in de toekomst te geven. “Als Easyfairs willen wij met onze missie ‘Visit the future’ de sector voortdurend blijven inspireren”, aldus Haans. “Op de beursvloer vind je daarom van alles over vooruitstrevende thema’s en actuele onderwerpen, die de ondernemer praktische handvaten geven om de komende jaren tegemoet te gaan. Samen met de exposanten bieden wij de bakkerij- en
ijssector een platform waar professionals worden geholpen met de uitdagingen in hun vakgebied. Wij willen ervoor zorgen dat beursbezoekers boordevol nieuwe ideeën weer vertrekken.”

Recordaantal bezoekers

Omdat de laatste editie van Bakkersvak en IJs-Vak drie jaar geleden is en de volgende editie pas weer gepland staat voor maart 2025, verwacht de organisatie een recordaantal deelnemers en bezoekers. “De tiende editie van Bakkersvak is door de coronamaatregelen een aantal keren verschoven”, vertelt Haans. “Op verzoek van de ingeschreven exposanten hebben we echter dit najaar besloten deze feestelijke editie weer in maart te laten plaats vinden, waarmee de beurs terug is op het oorspronkelijke tijdstip. De tiende editie wordt een heel speciale editie, waarin we feestelijk uitpakken tijdens alle drie beursdagen. We verheugen ons er samen met de exposanten ontzettend op om de branche weer in levende lijve te ontmoeten en met elkaar het glas te heffen op een prachtige en heerlijke sector. En op een beurs boordevol brood- en banketbakkers, patissiers, chocolatiers en ijsbereiders eten we daar natuurlijk iets heel lekkers bij!”

Meer informatie op: bakkersvak.nl.

logo easyfairs logo bakkersvak

Altijd op de hoogte blijven?