Beko IJs heeft alles in huis voor startende én ervaren ijsbereiders

29 januari 2021

Voor het bereiden van de lekkerste smaken ijs waar je ook nog iets aan verdient, heb je de beste grondstoffen, de mooiste verpakkingen en de juiste gereedschappen en machines nodig. Beko IJs heeft voor zowel startende ijsbereiders als ervaren specialisten alles wat je nodig hebt onder één dak verzameld. Zo kun jij doen waar jij het beste in bent: het allerlekkerste ijs bereiden!

Twee jaar geleden is Beko IJs in de markt gezet: een totaalconcept voor zowel beginnende als ervaren ijsbereiders. Want of je nou een ideale ijsmix of krakend krokante ijshoorntjes nodig hebt, ijsbakjes, ijslepeltjes, ijsscheppen of vitrines en machines: bij Beko IJs vind je alles wat je nodig hebt onder één dak. Zelfs advies over bijvoorbeeld financiering, trainingen of andere ondernemersvragen. “Nu we twee jaar onderweg zijn, staat Beko IJs als een huis”, vindt ijsspecialist Jan Kees. “Waar we vooral heel trots op zijn, is dat wij werkelijk íedere ijsbereider kunnen bedienen. Dus of je nou een halffabricaat ijsmix zoekt om snel mee aan de slag te gaan of juist zelf wilt experimenteren met losse bindmiddelen en diverse soorten suiker: wij hebben het allemaal in ons assortiment.”

Grondstoffen

Beko IJs_adv IJS 53-2020_2

Bij het aanbod van Beko IJs zijn de diverse Beko-bedrijven betrokken. Bestellingen worden geplaatst bij Beko Groothandel, die deze wekelijks (of indien nodig nog vaker) bij de klant bezorgd. “Op de website van Beko Groothandel is een overzichtelijke webshop voor Beko IJs ingericht, waar ambachtelijke ijsbereiders alles kunnen vinden wat zij nodig hebben”, laat Jan Kees zien. “Van bindmiddelen tot ijshoorntjes en van slagroom tot fruitpuree. Wij werken samen met professionele partners en kunnen in samenwerking met Vipam bijvoorbeeld alle smaakvolle ijsmixen en pasta’s van Babbi aanbieden. We hebben een aantal mooie ijsmerken voor ons aanbod geselecteerd en presenteren naast Babbi ook diverse ijsgrondstoffen van de merken Lineagel. Ook de basisgrondstoffen voor ijs zoals slagroom, melkproducten, bindmiddelen, al dan niet diepgevroren fruit, noten, chocolade en suikers hebben wij, vaak al van oudsher, in ons assortiment. Wij zorgen voor een constante en hoge kwaliteit van deze ingrediënten, zodat ijsbereiders zich volledig kunnen focussen op het bereiden van de lekkerste ijssmaken.”

Maatwerk

Beko IJs biedt ambachtelijke ondernemers een compleet concept voor de intro-ductie van ambachtelijk schepijs of softijs. Soms is dat een compleet pakket van startersadvies via Beko Advies tot en met verpakkingsmateriaal via Beko Verpakkingen, machines en gereedschappen via Beko Techniek en grondstoffen via Beko Groothandel. Soms gaat het uitsluitend om bijvoorbeeld het aanleveren van de bulkgrondstoffen. “Beko IJs levert maatwerk. Dus of je nou een hoekje in je winkel overhebt voor een softijsmachine, van start wilt met ijstaarten, een complete ijssalon wilt inrichten of de verkoop van ambachtelijk schepijs in je winkel wil integreren: met Beko IJs kan het allemaal. Wij denken mee over inrichting, verkoopmogelijkheden en de juiste trainingen voor de ondernemer en zijn medewerkers. Maar wanneer je als bedrijf al veel op de rit hebt staan en alleen op zoek bent naar bepaalde grondstoffen, dan kan dat natuurlijk ook! Samen bekijken we de specifieke wensen en mogelijkheden.”

Gereedschappen en machines

Beko IJs_adv IJS 53-2020_3

In de webshop van Beko Groothandel zijn niet alleen de grondstoffen te vinden die ijsbereiders nodig hebben, maar ook allerhande materialen zoals rvs bakken, mengkommen, maatbekers, spatels en gardes. “Denk ook aan bijvoorbeeld een refractometer voor het bepalen van de Brix-waarde, vormen voor ijstaarten of een staafmixer”, vult Jan Kees aan. “We hebben in samenwerking met Beko Techniek een prachtig assortiment samengesteld waarmee ambachtelijke ijsbereiders perfect schepijs kunnen bereiden, presenteren én scheppen. Naast alle benodigde gereedschappen hebben we natuurlijk ook diverse ijs- en slagroommachines in ons aanbod om je ijskeuken en ijssalon perfect mee in te richten. Of je nou een eenvoudige ijsmachine wilt om de ijsverkoop laagdrempelig mee op te starten, je huidige ijsmachine wilt vervangen of een complete ijskeuken hebt in te richten: Beko IJs denkt graag met je mee. We hebben een breed aanbod van ijsmachines van gerenommeerde A-merken in huis. Dat is namelijk het mooie aan de samenwerking met een partner als Beko. Wij hebben alles onder één dak. Van de beste grondstoffen tot de mooiste verpakkingen en de juiste gereedschappen en machines.”

Voor ijsbereiders die verder kijken dan hun ijsvitrine alleen, heeft Beko nog twee totaalconcepten in huis die goed aansluiten bij het assortiment van een ijssalon: Beko Koffie en Chocolade Compleet. Beide concepten zijn eveneens een samenwerking tussen alle Beko-bedrijven en professionele partners, zoals Jacobs Douwe Egberts en Callebaut.

Verpakkingen

Beko IJs_adv IJS 53-2020_4

Ook Beko Verpakkingen levert natuurlijk een bijdrage aan het totaalconcept Beko IJs. “Beko Verpakkingen verzorgt voor onze klanten de beste verpakkingsmaterialen, zodat dat heerlijke schepijs op de juiste manier bij de klant arriveert. Oók wanneer mensen het ijs bijvoorbeeld mee naar huis willen nemen. Daarvoor hebben we iso-ijsboxen op voorraad. We hebben daarnaast ijshoorntjes in ons assortiment, maar ook ijsbekers, lepeltjes en servetjes.”

Beko IJs is trots op het huidige assortiment. “Ons aanbod voelt nu echt compleet”, vertelt ijsspecialist Jan Kees. “Ik vind het mooi dat we van alles in huis hebben voor bijvoorbeeld ambachtelijke bakkers die met de verkoop van ijs willen starten, maar dat we ook de specialistische ijsbereider die met zijn recepturen echt de diepte ingaat kunnen bedienen. Door het aanbod van vele soorten suiker en losse bindmiddelen kun je met ons assortiment en op basis van je vakkennis naar hartenlust experimenteren. Bij ons kun je een uitstekende hazelnootpasta van Babbi inkopen, maar we bieden ook alle ingrediënten aan om deze smaak helemaal zelf te maken. Dat maakt Beko IJs echt onderscheidend van andere aanbieders in de markt.”

Op de website van Beko IJs vind je allerhande tips, inspiratie en de laatste trends. Hoe maak je bijvoorbeeld een smakelijke paas-ijstaart? En kun je wellicht huisgemaakte koeken gebruiken als wafel?

Starter of ervaren?

Beko IJs_adv IJS 53-2020_5

Wie nog met ijs moet starten, heeft een hoop om over na te denken. Daarbij kan Beko Advies namens Beko IJs de helpende hand bieden. “Als je met ijs gaat starten, komen er heel veel verschillende vragen op je af”, weet Jan Kees. “Welke machines schaf je aan? Welke grondstoffen zijn de beste? Welke opleiding heb je nodig? En hoe ga je jouw ijs verkopen en verpakken? Beko IJs helpt toekomstige ijsbereiders bij het antwoord op al deze vragen. Maar we kijken verder dan de inrichting van je ijssalon alleen en kunnen dus ook ervaren ijsbereiders van dienst zijn. We denken met je mee in je ondernemerschap, zodat je maximaal rendement met de verkoop van ijs kunt behalen. Daarbij kijken we bijvoorbeeld waar er in jouw buurt nog meer ambachtelijk ijs wordt verkocht en op welke manier. Om een consument voor jou te laten omrijden, is het cruciaal dat je uniek bent in kwaliteit en uitstraling. Ook is het belangrijk om na te denken over het potentiële verzorgingsgebied van jouw beoogde ijssalon. Als je weet wie je mogelijke klanten zijn, kun je met een goed plan komen om hen optimaal te bedienen en te bereiken. We denken bovendien mee over te behalen omzet en marges. IJs verkopen is fun: dat moet het qua opbrengsten ook zijn voor de ondernemer, wanneer hij met ijs aan de slag gaat. Beko IJs is een totaalpartner: we staan klaar voor iedere ambachtelijke ijsbereider en denken van A tot Z met hem mee.”

Ben je benieuwd wat Beko IJs voor jouw ijssalon kan betekenen? Neem contact op met
Beko IJsspecialist Jan Kees: bel 06 82 80 51 08 of mail jan.kees@beko-groothandel.nl.
Kijk ook eens op www.beko-groothandel.nl/beko-ijs.

Altijd op de hoogte blijven?