Turgut Deniz begon zijn carrière als bakker, maar koos in 2016 voor een nieuwe uitdaging. Hij opende zijn eerste ijssalon in Den Haag: My Ice Cream. “Dat begon allemaal met Laan”, vertelt Deniz. “Samen met een vertegenwoordiger heb ik destijds mijn eigen basismix ontwikkeld.” De ondernemer deed inspiratie op tijdens het IJsseminar en maakte zich het ijsvak meester. “Tegenwoordig heb ik mijn eigen ijsrecept, dat zelfs niet bij Laan bekend is.” Het ijs van My Ice Cream wordt met 100% verse boerderijmelk gemaakt. Een recept voor succes, want Deniz’ ijs-onderneming is sinds de start van zijn eerste zaak flink gegroeid.
Nieuwe zaak starten of overnemen
Wil jij ook een nieuwe zaak starten of ben je bezig met een overname? Laan adviseert je graag. Wij beschikken over alle nodige expertise over de aanschaf van apparatuur, het maken van een basismix en het opstarten van je ijssalon. Neem eenvoudig contact met ons op door te mailen naar info@laan.nl.
IJscafé Si
In februari 2024 opende Deniz zijn tweede zaak: IJscafé Si. Al enige tijd was hij op zoek naar een geschikte locatie. “Toen ik deze plek zag wist ik meteen: dit is het.” Het ijscafé bevindt zich vlak bij de pier “in het hart van Scheveningen. Een toplocatie.” Het pand was onder de voormalige eigenaar ook een ijssalon, dus na de overname kon de ijsverkoop redelijk snel van start. Een verbouwing moet in verband met vergunningen nog wel even wachten. “De planning is dat we in november een grote verbouwing gaan doen.” Hierbij wordt onder andere de voorgevel vernieuwd. Hoewel je al enige tijd langs kunt komen voor een ijsje, volgt na de verbouwing pas de officiële opening.
Een divers aanbod
Hoewel Deniz’ ijssalons voornamelijk werken met vaste ijssmaken, is het aanbod verrassend. Naast ijs kun je bij My Ice Cream en IJscafé Si namelijk ook terecht voor wafels, pannenkoeken, lekkere koffie, churro’s, luxe milkshakes en mooie ijscoupes. “Onze ijssmaken zijn in beide ijssalons hetzelfde,” legt Deniz uit. Dit zijn de smaken waar het meeste vraag naar is. Heel af en toe komt daar een wisselsmaak bij. “Onlangs gaf een vertegenwoordiger van Laan mij een paar nieuwe recepten. Af en toe maak ik dat erbij.” Omdat Deniz de recepten voor zijn standaard smaken heeft geperfectioneerd, is veel wisseling echter niet nodig. “Volgens mij vindt iedereen zijn eigen mix lekker. Maar ik vind mijn eigen ijsmix écht heerlijk,” vertelt Deniz. “Altijd als het ijs klaar is, proef ik een beetje. Ik geniet er gewoon van.”
Blik op de toekomst
De tweede zaak is pas geopend, maar Turgut Deniz heeft zijn blik alweer verder op de toekomst gericht. De ambitieuze ondernemer denkt namelijk ook al na over een derde ijssalon. Hoe dat er precies uit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. “We gaan eerst bij IJscafé Si verbouwen.” Daarna is het pas tijd voor de volgende stap. Eén ding is zeker: binnenkort kunnen gasten in een geheel vernieuwd IJscafé Si genieten van de heerlijke ijscreaties van Turgut Deniz. En wie weet, in de toekomst zelfs op drie locaties.
IJsseminar
Regelmatig organiseert Laan speciale workshops voor starters. De eerstvolgende mogelijkheid om aan zo’n workshop deel te nemen? Op 7 en 8 november tijdens het IJsseminar! Meld je nu aan via ijsseminar.nl of scan de QR-code.
Laan Heiloo
De Hoefsmid 35
1851 PZ Heiloo
Tel: 072-5331425
laan.nl