Door blijvend te innoveren zorg je voor hogere marges, efficiëntere werkwijzen én terugkerende klanten. De ijsbranche is dan ook continu in beweging. Laan volgt de ontwikkelingen op de voet en helpt ijsbereiders hiermee hun voordeel te doen.

Ieder jaar trekt de ijswereld richting Rimini voor de grootste ijsbeurs te wereld: Sigep. Hier worden de nieuwste producten en ontwikkelingen gepresenteerd. Om als ijssalon op de hoogte te blijven van de trends, zijn beurzen dan ook een belangrijke plek voor het opdoen van inspiratie. Maar welke nieuwigheden neem je uiteindelijk mee naar huis en hoe gebruik je alle innovaties in je eigen ijssalon?  

Vernieuwende producten

Laan ijs (© Laan)

Door als ijsbereider gebruik te maken van vernieuwende producten, kun je jezelf onderscheiden. Bekende merken in de ijsbranche doen er alles aan om producten continu te verbeteren. Hierdoor wordt het voor ijsbereiders makkelijker om bijzondere smaken te bereiden en op te vallen.

In het assortiment van Laan vind je tal van innovatieve producten die kunnen helpen bij het maken van het lekkerste ijs. Een goed voorbeeld is de NewYo pasta van MEC3. “Zelfs als je met poeder werkt, kan het maken van gebalanceerd en smaakvol yoghurt-ijs een uitdaging zijn”, legt Joop Mulder (salesmanager bij Laan) uit. Met de NewYo Pasta is compenseren niet meer nodig en maak je heerlijk, ambachtelijk ijs van verse yoghurt.

Workshops

Op 5 en 6 maart vinden de Noviteitendagen plaats bij Laan in Heiloo. Je bent van harte welkom om de nieuwste producten bij ons te komen proeven. De workshop Crazy Summer vindt plaats op 19 maart. Inschrijven is mogelijk via ijsseminar.nl. Ontdek ook alle andere workshops en meld je aan via ijsseminar.nl.

Ook de Granfrutta Lychee van MEC biedt ijsbereiders nieuwe mogelijkheden. Deze sorbet sprint heeft een zeer hoog fruitconcentraat en is daarom ideaal om een smaak als lychee-ijs te maken. “De Granfrutta Lychee bestaat voor 59% uit fruit. Hierdoor komt de fruitsmaak goed naar voren en krijg je met enkel de toevoeging van water een smaakvol en stabiel ijsje.” Het bereiden van lychee-ijs van dit niveau is zonder de Granfrutta moeilijk haalbaar. Om een volle lychee-smaak te behalen, moeten er namelijk grote hoeveelheden van de fruitsoort gepeld worden. De Granfrutta Lychee van MEC3 biedt hierbij een uitkomst.

Inspelen op trends

De laatste jaren is de vraag naar laag-calorisch en vegan ijs gegroeid. Dit zijn uitdagende ijssoorten, maar als het lukt om deze aan te bieden zonder in te leveren op smaak en kwaliteit, kun je een hele nieuwe doelgroep aanspreken. Gelukkig wordt er in de ijsbranche volop geëxperimenteerd en zijn er tegenwoordig volop producten te vinden die helpen bij het maken van heerlijk veganistisch of laag-calorisch ijs. De vegan basismixen van MEC3 en Nic Gelato zijn ideaal voor het maken van plantaardig ijs van hoge kwaliteit.

Aansluitend op de vegan trend, is ook duurzaamheid onderwerp van de dag. Hierop kun je gemakkelijk inspelen met een paar wijzigingen in je assortiment. Maak bijvoorbeeld gebruik van eetbare oublie cups van Nic in plaats van kartonnen ijsbekers. Dit duurzame alternatief laat geen afval achter.  Met vernieuwende producten die aansluiten bij de hedendaagse wensen van de klant, ben jij klaar voor de toekomst.

Verbreed je kennis

Laan IJsseminar (© Laan)

Met de juiste kennis in huis, kun je zelf originele ijssmaken ontwikkelen. Neem daarom de tijd om deel te nemen aan workshops en voortdurend bij te leren. Laan organiseert regelmatig workshops om ijsbereiders te inspireren en te ondersteunen. Binnenkort staat bijvoorbeeld de Crazy Summer workshop op de planning. Tijdens deze workshop gaan ijsbereiders aan de slag met ijssmaken waarin alcohol en hartige smaken worden verwerkt. Dit zijn uitdagende recepturen, maar zodra je de techniek beheerst kun je je onderscheiden met een uniek product.
Verdieping op het gebied van receptontwikkeling kan ook op andere manieren bijdragen aan je succes. Mulder: “Met ruime vakkennis kun je een bestaande receptuur zo bijsturen dat er een onkostenbesparing is op energieverbruik. En dat terwijl de eigen signatuur en de kwaliteit van het ijs worden behouden.” Met extra aandacht voor je receptuur en door voortdurend te kijken naar manieren waarop het nóg beter kan, blijf je als ijssalon relevant en til je ijscreaties naar een hoger niveau. 

logo nic laan

Laan Heiloo
De Hoefsmid 35
1851 PZ Heiloo
Tel: 072-5331425
laan.nl

Altijd op de hoogte blijven?