‘Proeven is geloven’

PREMIUM
Bij het maken van de taartjes, zoals deze met de rode appeltjes, komt er nog veel handwerk aan te pas. Zoals het vullen van het gebak.
INNOVATIE | Schepijs en desserts voor de horeca, groothandels en ijssalons. Pavan in Alphen aan den Rijn produceert op net iets grotere schaal. Onder de naam Pavino® Drinks hebben ze hier verschillende frozen cocktails geïntroduceerd. Je moet tijd nemen om nieuwe producten en smaken te testen, vindt managing director Corné van der Post-Pavan.
Pavan innoveert met ijscocktails
Wat doe je als je de smaak van goed Italiaans schepijs mist in het Nederlandse culinaire landschap? Dan richt je een bedrijf op en begin je met de import van ijs uit Italië. Zo begon in 1992 Pavan. Oprichters zijn Denis en Michele Pavan, twee broers die op hun vierde van Venetië naar Nederland kwamen. De ene broer werkte op kantoor, de ander bracht het ijs rond met de bus. Bij de horeca werden de broers steeds bekender. Na een paar jaar rees de vraag: waarom maken jullie zelf geen ijs? Ze begonnen te experimenteren met ijsrecepten. Geholpen door hun kennis over grondstoffen werkten ze aan een recept voor room- en sorbetijs en zo begonnen ze met het produceren van ijs.