Het succes van tiramisu valt niet te betwisten. De Italiaanse lekkernij is een van de meest geliefde desserts wereldwijd. Ook met tiramisu-ijs kun je daarom rekenen op een vlotte verkoop. Geef het recept nét dat extra door veel rum en rozijnen toe te voegen en jouw tiramisu wordt zomaar een hit.
Romige malaga tiramisu met extra veel rum en rozijnen
De klassieke smaak van malaga-ijs staat ook wel bekend als boerenjongens. Gecombineerd met tiramisu brengt dit het beste van twee werelden bij elkaar. De extra rum rozijnen in dit recept maken dit tot heerlijk ijs met een onmiskenbaar karakter.
Ingrediënten:
- 1000 gram Melk basismix
- 100 gram Volle melk
- 100 gram Malaga pasta Pernigotti
- Naar wens Rum-rozijnen fruitcocktail NIC
- Naar wens Tiramisu Quella MEC3
Werkwijze:
- Voeg de melk en de malaga pasta toe aan de basismix.
- Roer het geheel goed door en doe de mix in de machine. Laat ook de rozijnen meedraaien in de machine.
- Draai het ijs af en voeg tijdens het uitdraaien de Tiramisu Quella en de rum-rozijnen fruitcocktail in lagen toe.
Tips
- Serveer met een lange vinger of ducato voor een extra knapperige bite.
- Gebruik een zwart ijshoorntje voor een stoere look.
Hulp nodig bij het kiezen van een ijsvitrine, de indeling of het ontwikkelen van recepten? Laan Heiloo staat voor u klaar. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies.