PREMIUM
“Gekscherend zeg ik weleens dat ik ‘omrijd’-ijs verkoop, dus een superlekker ijsje waarvoor mensen bereid zijn om extra in de auto te stappen", vertelt Bas Faarts.
Bas Faarts was bezig met een loopbaan als technisch bedrijfskundige, maar het levenspad liep anders. Nadat hij in 2016 ernstig ziek werd, besloot de nu 32-jarige inwoner van het Zuid-Limburgse Margraten het roer radicaal om te gooien. Met zijn bedrijf IJsbaas maakt hij nu ‘omrijd’-ijs.
Het is een regenachtige maandagochtend in februari. Bepaald geen weer om even lekker een ijsje te gaan eten. Toch staan de deuren van de ijswinkel van Bas Faarts aan de drukke Rijksweg in Margraten wagenwijd open. Hoe grauw het buiten ook is, door de fleurige roze-oranje inrichting komt de bezoeker meteen in zomerse sferen. “IJs is een product dat altijd verbonden is met vrolijke, blije mensen en daar hoort deze kleurrijke uitstraling perfect bij”, zegt Faarts, voor wie in 2016 het huilen echter nader stond dan het lachen. Terwijl hij druk was met een loopbaan als technisch bedrijfskundige, kreeg hij de diagnose lymfeklierkanker. De wereld stond op z’n kop.