Innovatie en samenwerking in de voedingsindustrie

13 mei 2024 Mikrocentrum
Mikrocentrum, de platformorganisatie voor de hightech- en maakindustrie, presenteert het Food Tech Event 2024, voorheen bekend als de vakbeurs Food Technology. Het evenement vindt plaats op 15 en 16 mei in de Brabanthallen.

Met de recente naamswijziging plaatst Mikrocentrum de schijnwerpers op technische toepassingen en machinebouw in productie- en verwerkingsomgevingen in de voedings- en drankenindustrie. 

Het Food Tech Event onderscheidt zich door niet alleen te focussen op het voedsel van de toekomst, maar ook op de technische oplossingen die vandaag én morgen van essentieel belang zijn. 

Praktisch en toepasbaar

De actuele uitdagingen, zoals de continue beschikbaarheid van voedsel, de vraag naar meer gemak, verbeterde smaak, gezondheid, versheid en langere houdbaarheid, vereisen snelle, efficiënte, duurzame productie- en verwerkingsprocessen, en verminderde verspilling. Het Food Tech Event zet in op praktische, toepasbare technologische oplossingen die in deze behoeften te voorzien.

Zes kernthema’s

Food Tech Event (© Mikrocentrum)

Met de slogan ‘Techniek voedt de toekomst van de voedingsindustrie’ belicht het Food Tech Event zes kernthema’s die toonaangevend zijn voor de technische uitdagingen in  de voedingsindustrie.

Op de beursvloer krijgen meer dan 100 bedrijven en organisaties de kans om hun technische oplossingen, innovaties en diensten te presenteren aan professionals in de voedsel- en drankenindustrie. De Demo Area biedt bedrijven de mogelijkheid om live technieken te demonstreren, terwijl de Young Talent Area ruimte biedt aan start-ups en studententeams. 
Daarnaast presenteert het Hygienic Design Network (HDN) zich op een speciaal plein, en Stäubli en Qing verzorgen een interactieve demonstratie met artificial intelligence. Zo kunnen bezoekers praktische kennis opdoen binnen elk van de zes thema´s en is er gelegenheid om bedrijven te ontmoeten die hen snel verder kunnen helpen.

Food Tech Event verwelkomt technische professionals werkzaam bij producerende en verwerkende bedrijven in de voedings- en drankenindustrie. Het wil een jaarlijkse ontmoetingsplek zijn waar diverse professionals een compleet overzicht vinden van technieken voor hun productie- of verwerkingsomgeving.

Exposanten

Food Tech Event (© Mikrocentrum)

Het evenement biedt een podium aan bedrijven, organisaties en kennis- en onderwijsinstellingen actief in gebieden zoals machinebouw, apparatenbouw, voedselveiligheid, digitalisering, energietransitie en meer. 

Meer Informatie
Het Food Tech Event vindt plaats op 15 en 16 mei in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch. 
Toegang is gratis en voor meer informatie kijk je op de website.

Naar het Food Tech Event

Altijd op de hoogte blijven?