Carpigiani voert wat vernieuwingen in rondom het ijsje op stok, bij het bedrijf Fantastick genoemd. Allereerst maken de harde mallen waarin het ijs wordt geshockfreezed plaats voor siliconenmallen. "Dit maakt het lossen van het ijs uit de mallen gemakkelijker", demonstreert Hans Kennis, directeur van Carpigiani Ambachtelijk in Nederland.

Eenvoudiger

Innovatief is de Masterstick, een koppelstuk dat op de softijsmachine én op de milkshakemachine van Carpigiani gekoppeld kan worden. Tijdens het tappen, stroomt het ijs door een slang met aan het einde een tuit. Door de tuit te richten in de mal, wordt het spuiten van het ijs in de mallen een stuk eenvoudiger gemaakt. De handeling van een spuitzak vullen is hiermee verleden tijd. Kennis toont het proces: "Je vult de mal, plaatst stokjes in ieder malletje en zet het geheel in de shockfreezer. Daarna kun je de sticks (ijsjes op stok) lossen en decoreren."

[gallery type="slideshow" size="large" ids="8199,8197,8203,8201,8202"]

In de vitrines van Carpigiani worden verschillende decoratiemanieren getoond, waarbij de colour block-stick onze favoriet is:

  • carpigiani-ijs-op-stok-6-1024x683 IJs op stok bij Carpigiani

Altijd op de hoogte blijven?