Een recept van IJSwinkel

Je hebt Amarenen en Amarenen! De Variegato Gourmet Amarena Con Pezzi van Montebianco zit boordevol (hele) kersen. En dat proef je. Amarenen is een specialiteit uit Bologna in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. De kers krijgt na de inlegperiode een diep donkerrode stevige enigszins knapperige schil en zeer zoete typische smaak.

De Amarenen kers is daarom als variegato ideaal om door een intense yoghurtsmaak ijs te spatelen. Niet alleen ziet de combinatie van het witte ijs en de diep donkerrode saus met hele kersen er mooi uit, het smaakt ook nog eens fantastisch.

Er zijn ijsbereiders die Yoghurt Amarenen draaien na het maken van yoghurt ijs. De Yoghurt Amarenen krijgt dan een veel mindere yoghurt smaak mee, dan je eigenlijk zou willen. Wij adviseren om Yoghurt Amarenen ijs dan ook altijd te maken op basis van de Yoghurt 30 van Prodotti Stella. Dit komt de smaak ten goede. Waar bij andere yoghurt poeders vanwege de zure bijsmaak extra veel suikers wordt toegevoegd, hoeft dat bij de Yoghurt 30 van Prodotti Stella niet. Enkel wat dextrose toevoegen is genoeg. De yoghurt smaakt dan ook echt naar yoghurt zonder dat die te zuur is.

Cherry Ronno, Amaretto met Amarenen

Tja en dan de combinatie van de Amarenen variegato met hele stukken kers en de Disaronno All Natural pasta van Prodotti Stella. Een fantastische combinatie, die echt de moeite waard is om eens te maken. Al ruim 20 jaar voert Prodotti Stella de enige echte Disaronno smaakpasta, hoe kan het ook anders als onderdeel van Disaronno Ingredients. De Disaronno smaakpasta is een combinatie van het echte Disaronno extract in combinatie met grote hoeveelheid stukjes gesuikerde amandel en hazelnoot, welke ook nog eens knapperig blijven in het ijs. Maar wel zonder alcohol!

Door bij de Disaronno pasta ook al de Variegato Gourmet Amarena Con Pezzi van Montebianco toe te voegen, creëer je een lekkere ijssensatie. Je vitrinebak decoreer je af met dezelfde Amarenen variegato en de vermalen bitterkoekjes van Prodotti Stella. Je kunt er ook voor kiezen om in de basis alleen de Disaronno pasta te gebruiken en de Amarenen variegato er doorheen te spatelen.

Benodigdheden:

 • Prodotti Stella Eurostella Base 100 Protein+ (Artikelcode: 7528)
  Met deze mix bent u verzekerd van een heerlijk romig ijs met een zachte textuur. Doordat er extra melkproteïnen zijn toegevoegd geeft deze mix een melkachtige smaak, welke sterker wordt naarmate er verse melk wordt toegevoegd. Deze basismix laat de toegevoegde smaken goed tot uiting komen, met name olie-achtige pastas (hazelnoot, pistache, cacao, gianduia enz.)
 • Prodotti Stella Yoghurt 30 poeder (Artikelcode: 8753)
  Door dit product toe te voegen aan uw basismix, creëert u een heerlijke intense yoghurtsmaak, welke niet zuur is.
 • Montebianco Variegato Gourmet Amarena Con Pezzi (Artikelcode: 230108)
  Deze Amarenen Variegato van Montebianco is misschien wel de lekkerste die er in de markt te krijgen is en zit boordevol (hele) kersen. Amarenen is een specialiteit uit Bologna in de Italiaanse regio Emilia-Romagna. De kers krijgt na de inlegperiode een diep donkerrode stevige enigszins knapperige schil en zeer zoete typische smaak.
 • Prodotti Stella Disaronno All Natural (Artikelcode: 9592)
  Al ruim 20 jaar voert Prodotti Stella de enige echte Disaronno smaakpasta. Dit komt omdat Prodotti Stella onderdeel is van de Illva Saronno groep. Een smaakpasta met alleen natuurlijke ingrediënten, echt Disaronno Amaretto extract, geen alcohol maar met grote hoeveelheid stukjes gesuikerde amandel en hazelnoot, welke knapperig blijven in het ijs.
 • Prodotti Stella Amaretto Grains (8846)
  Overheerlijke vermalen bitterkoekjes ter decoratie

Receptuur Yoghurt Amarenen

 • 4.500 gram Basismix Protein+
 • 135 gram Yoghurt 30 (8753)
 • 50 gram Dextrose
 • Amarenen variegato (230108)

Altijd machine spoelen i.v.m. smaak overdracht van de yoghurt

Receptuur Amaretto & Amarenen

 • 3.500 gram Basismix Protein+
 • 600 gram Volle melk *
 • 600 gram Disaronno All Natural (9592)
 • 300 gram Amarenen Variegato (230108)
 • Amarenen variegato (230108)

Werkwijze:

 1. Weeg de grondstoffen voor het ijs volgens het recept af
 2. Gebruik je eigen witte basismix of maak een Room basis mix op basis van Prodotti Stella Eurostella Base 100 Protein+. Gebruik je verse melk, dan is deze Protein+ basis zeer aan te raden.

Voor een Yoghurt Amarenen ijs

 1. Voeg bij de room basis mix (3.500 gram) 130 gram Yoghurt 30 van Prodotti Stella toe samen met de dextrose. Meng met een staafmixer alles tot een homogeen mengsel. Zorg dat je na het toevoegen van de Yoghurt poeder de mix direct afdraait in je ijsmachine.
 2. Bouw de bak in lagen op en verdeel de variegato Gourmet Amarena Con Pezzi van Montebianco tussen de lagen en over het ijs. Garneer de ijsbak met de hele kersen uit de Gourmet Amarena.

Voor een Cherry Ronno, Amaretto met Amarenen ijs

 1. Voeg bij de volle melk, de Disaronno All Natural pasta en de variegato Gourmet Amarena Con Pezzi toe. Klop deze op met een staafmixer en voeg de 3.500 gram room basis mix toe.
  * afhankelijk van het vetpercentage van je ijsmix, kan je er ook voor kiezen om de 600 gram volle melk uit het recept te verdelen in 300 gram volle melk en 300 gram room zonder suiker voor een nog vollere smaaksensatie.
 2. Meng met een staafmixer alles tot een homogeen mengsel en draai vervolgens de mix af in je ijsmachine
 3. Bouw de bak eventueel in lagen op en verdeel de variegato Gourmet Amarena Con Pezzi van Montebianco tussen de lagen en over het ijs. Garneer de ijsbak met de hele kersen uit de Gourmet Amarena en de Amaretto Grains.

Je kunt er ook voor kiezen om de variegato Gourmet Amarena Con Pezzi niet toe te voegen in je room basis mix samen met de Disaronno pasta. In dat geval bouw je de bak in lagen op en verdeel de variegato Gourmet Amarena Con Pezzi van Montebianco tussen de lagen en over het ijs. Je kunt in plaats van 600 gram Disaronno pasta, 700 gram Disaronno toevoegen aan de room basis mix.

Dit is een recept van IJswinkel

Altijd op de hoogte blijven?