Aandacht voor out-of-home op Sigep 2025

16 december 2024 Sigep
VAKBEURS | Nieuwe smaken, technieken en vakwedstrijden. IJsbereiders die inspiratie zoeken, gaan naar Sigep 2025 in Rimini van 18 tot en met 22 januari 2025. IJs voert nog steeds de boventoon, maar de beurs verbreedt haar aanbod en er zijn nieuwe hallen.

Sigep in Rimini is vaste prik in de agenda van veel professionals in de ijsbranche. Deze vooraanstaande Italiaanse ijsbeurs richt zich steeds meer op een bredere doelgroep van foodprofessionals. Om dat duidelijk te maken heeft organisator Italian Exhibition Group een nieuwe pay-off aan de 46e editie van deze beurs toegevoegd. Voluit heet de beurs nu ‘Sigep World. De World Expo voor uitmuntende foodservice’.

Naast (toe)leveranciers van ijs biedt de beursvloer ruimte aan aanbieders van gebak, chocolade, koffie, bakkersproducten en pizza. In de editie van 2025 is extra ruimte voor pizza ingedeeld, omdat dit een bedrijfstak is waar wereldwijd 153 miljard dollar in rondgaat, zo laat de beursorganisatie weten.

Vakblad IJs bezoekt elk jaar Sigep en gaat op zoek naar de laatste trends en noviteiten. Ook in 2025 reist onze redactie af naar Rimini voor de ijsbeurs. In het eerste nummer van Vakblad IJs komt een uitgebreid verslag. Wil je dat niet missen? Neem dan nu een abonnement.

Neem een abonnement 

Out-of-home-kanaal

Het expositieterrein in Rimini is uitgebreid met twee nieuwe hallen: paviljoen B7 en D7. De beursvloer neemt daardoor toe met 8000 vierkante meter tot in totaal 138.000 vierkante meter. De nieuwe paviljoens zijn bedoeld om het out-of-home-kanaal te promoten, met name voor aanbieders van bakkersproducten en pizza.

Verder kunnen bezoekers trends en technologieën als automatische koffiemachines, verbeteringen op het gebied van duurzaamheid, desemproducten, banketbakkerstrends en – last but not least – de ijssalon van de toekomst verwachten. Want Sigep is – naar eigen zeggen – nog steeds ‘de belangrijkste drijvende kracht achter de verspreiding van de Italiaanse ijscultuur over de hele wereld’.

Naast verschillende stands omvat de beursvloer daarom een breed programma met lezingen, demo’s en workshops. Hier komen niet alleen de trends en de technieken van morgen aan bod, maar ook uitdagingen als voedselverspilling en duurzaamheid. Ook zijn er allerlei vakwedstrijden voor de verschillende doelgroepen, zoals de Italiaanse competities voor barista’s en patissiers en wereldkampioenschappen voor ijsbereiders, bakkers en pizzamakers. Kortom: er valt van alles te beleven en te ontdekken.

IJswedstrijden

Tijdens Sigep 2025 vindt onder meer de Gelato Europa Cup plaats. Daarin strijden acht landenteams voor plaatsing voor de wereldfinale van de Gelato World Cup 2026. De teams maken in zes competitierondes verschillende ijsproducten. De deelnemende landen zijn Italië, Duitsland, Polen, Roemenië, Albanië, Verenigd Koninkrijk, België en Frankrijk. Daarnaast zijn op 20 en 21 januari 2025 de Duitse en de Spaans-Portugese voorrondes van het Gelato Festival World Masters. Deze ijswedstrijden zijn in de ‘IJs’-hal (A7).

Altijd op de hoogte blijven?