IJSVAK 2011: ambachtelijk ijstrefpunt voor Nederland

13 januari 2011

Op dinsdag 8 februari wordt het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor ambachtelijk ijsbereiders gehouden in het NBC in Wageningen. IJsbereiders en -verkopers geven er acte de présence. IJsvak is hét nationale moment voor de ambachtelijke ijsbereider.

De organisatie van IJsvak 2011 is in handen van het IJscentrum. IJsvak 2011 is de ontmoetingsplaats voor ambachtelijke IJsbereiders, leveranciers, fabrikanten en overige betrokkenen, werkzaam in of voor de ambachtelijke ijsbranche.

Ook vinden de wedstrijden om de Gouden IJscreatie en Gouden IJsspatel plaats in Wageningen. De wedstrijdsmaak voor dit jaar is pistache-ijs.

Het dagprogramma voor 8 februari:
• Noviteiten voor ijsseizoen 2011, gepresenteerd door de aanwezige Partners van het IJscentrum op het noviteitenplein.
• De presentatie van het ondernemershandboek, dat i.s.m. het HBA, speciaal voor de ijssector ontwikkeld wordt.
• De presentatie van de nieuwe Hygiënecode voor de IJsbereiding.
• De presentatie van de activiteiten van de VAIJ.
• De diploma-uitreiking van de cursisten van de cursus IJsbereiden - najaar 2010.

Vakwedstrijden:
• 09.30 uur vakwedstrijd 'de Gouden IJsspatel'
• 15.00 uur Vakwedstrijd 'de Gouden IJscreatie', aansluitend wordt de winnaar bekend gemaakt van deze wedstrijd.
• Ca. 19.00 uur is er een ijsbuffet met de prijsuitreiking van 'de Gouden IJsspatel' en de 'IJssalon van het Jaar'.

IJsvak 2011
Tijdens IJsvak 2011 in het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen worden bezoekers via presentaties, voorlichting en workshops volledig ge ïnformeerd, zodat de branche goed voorbereid is op het nieuwe ijsseizoen. IJsvak wordt voor de zeventiende keer georganiseerd. Ditmaal voor de eerste keer samen met het NBC en voor de derde keer door het IJscentrum en de VAIJ (Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders) en de vakwedstrijden inmiddels voor de vijfde keer in nauw overleg met de organisatoren van eerdere IJsvakken, de mensen van de Sector Fastfood en IJsbedrijven van Koninklijke Horeca Nederland.

IJsvak 2011...

...is dé ontmoetingsplaats voor vakgenoten
...biedt de mogelijkheid om direct lid te worden van de VAIJ en daarmee digitaal zichtbaar te zijn op de IJskaart van Nederland.
...wijst de weg naar Vakblad IJs
...biedt de bezoekers en deelnemers de gehele dag eten en drinken
...sluit af met een Spetterend IJsbuffet en winterse maaltijd
...maakt de winnaar bekend van IJssalon van het jaar 2011!

Klik hier voor meer informatie

Altijd op de hoogte blijven?