Broodje ijs bij Chocolaterie Pierre

17 april 2013

HILLEGOM - Dit jaar voor het tweede seizoen verkrijgbaar bij Chocolaterie Pierre in Hillegom en Haarlem: het broodje ijs. Het broodje is een luchtige brioche met de zoete smaak van cake. In Sicilië een heel gewone lekkernij, maar in Nederland vrij uniek. "Mensen vinden het eerst wat eng, maar als ze het broodje ijs eenmaal hebben geproefd, zijn ze erg enthousiast", vertellen eigenaren Gert en Karin van Soest.

"Een bolletje ijs in een hoorntje, op een wafel of pannenkoek is voor niemand vreemd", zo begon de tekst van de introductie van het broodje ijs afgelopen jaar. Tijdens de reizen van Gert en Karin van Soest wordt altijd gekeken naar mooie, nieuwe bruikbare producten, naar smaaktrends en smaakbeleving. "In Sicilië is een broodje ijs heel normaal", weet Gert van Soest. "De lokale bevolking eet deze lekkernij zoals wij een ijsje in een hoorntje eten. Je kunt het zelfs gewoon langs de weg verkrijgen."

Van Soest, die tot twaalf jaar geleden nog broodbakker was, wilde deze variatie naar Nederland halen en of het toeval was of niet, tijdens een reis naar Ghana kwam hij in gesprek met Jacqueline Out, van Bakkerij Out uit Oudekerk aan de Amstel. Samen bedachten zij een aangepaste brioche, met een vleugje frisheid van sinaasappel. Zo komt de smaak van het ijs goed tot zijn recht en wordt de lekkernij niet té machtig. Van Soest adviseert zijn klanten om de het broodje te vullen met romige ijssoorten, zoals noten en chocolade.

 

Altijd op de hoogte blijven?